English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Παπρικάσι

Υλικά
-2 κιλά χοιρινή σπάλα
-4 μεγάλα κρεμμύδια
-2 κουτ. σούπας τριμμένο σκόρδο
-Πιπεριά
-1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας μπούκοβο
-3 ξερά φύλλα δάφνης
-1 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι
-5 κουτ. σούπας κόκκινη γλυκιά πάπρικα
-Μοσχοκάρυδο
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-Αλάτι

Εκτέλεση
-Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ασπρίσει.
-Μετά προσθέτουμε αλάτι, δάφνη, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, μπούκοβο και στο τέλος το σκόρδο.
-To αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου. Δεν θα βάλουμε επιπλέον νερό, γιατί το κρέας θα βγάλει τα υγρά του.
-Μόλις σβήσουμε με κόκκινο κρασί, το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση.
-Σε αυτά τα 5 λεπτά ρίχνουμε ψιλοκομμένη πιπεριά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts