English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Παστιτσάδο

Υλικά
-1 κόκορα
-500γραμμ. μακαρόνια Νο2
-5 ντομάτες ώριμες (περασμένες στον τρίφτη)
-4 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-8 κρεμμύδια (κομμένα σε μετρίου μεγέθους κομμάτια)
-6 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε μετρίου μεγέθους κομμάτια)
-½ κιλό κεφαλοτύρι
-1 σφηνάκι κονιάκ
-Γαρύφαλλο, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, βασιλικό (όλα από ½ κουταλάκι)
-Αλάτι
-Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζω τον κόκορα μέχρι να καβουρντιστεί, να ροδίσει εξωτερικά.
-Μετά, το βγάζω από το τηγάνι και το τοποθετώ σε μια γαβάθα.
-Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
-Όσο τσιγαρίζονται ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα βασιλικό και πιπέρι κόκκινο, από ένα κουταλάκι του γλυκού, προθέτω το κονιάκ και ανακατεύω καλά και τώρα ξαναρίχνω τον κόκορα μέσα στην κατσαρόλα.
-Τώρα, ρίχνω ζεστό νερό για να καλύψει οριακά τον κόκορα και προσθέτω τώρα όλα τα μπαχαρικά και σπιτσιερικά προσέχοντας να τα ρίχνω κυκλικά σε όλο το φαγητό.
-Ανακατεύω λιγάκι τον κόκορα ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά, κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει περίπου 45 λεπτά.
-Όταν ο κόκορας μαλακώσει, προσθέτω τον ντοματοπελτέ και την τριμμένη ντομάτα και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. (Προσοχή, το αλάτι δεν το βάζω από την αρχή για να μην σκληρύνει το κρέας του κόκορα στο βράσιμο.)
- Το αφήνω να βράσει με τη ντομάτα για άλλα 10 λεπτά.
-Παράλληλα, βάζω τα μακαρόνια να βράσουν.
-Εν τω μεταξύ βγάζω τον κόκορα από την κατσαρόλα με ένα μεγάλο πιρούνι και τον βάζω σε μια πιατέλα.
-Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνω και τα ρίχνω στην πρώτη κατσαρόλα μέσα στην σάλτσα και ανακατεύω καλά και σβήνω τη φωτιά.
-Τα μακαρόνια τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
-Σερβίρω σε κάθε πιάτο μακαρόνια μαζί με ένα κομμάτι κόκορα και ρίχνω πάνω από όλο το φαγητό τριμμένο κεφαλοτύρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts