English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Ντολμάδες με μαύρο λάχανο

Υλικά
-1 μαύρο λάχανο
-½ κιλό ρύζι
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι μαϊντανό
-2 κουτ. σούπας θρούμπι
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-Αλάτι & πιπέρι
-Νερό

Εκτέλεση
-Πλένω καλά τα φύλλα του λάχανου.
-Σε ένα μπολ ρίχνω το κρεμμύδι, το θρούμπι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι, το ρύζι και το λάδι.
-Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και μετά Προσθέτω λίγο νεράκι και ανακατεύω ξανά.
-Στη χνουδωτή πλευρά κάθε φύλλου βάζω 1 κουταλίτσα γέμιση και τυλίγω σφιχτά ένα-ένα τα ντολμαδάκια(γεμίσματα) .
-Τα βάζω σε μια κατσαρόλα, τα αλατίζω με χοντρό αλάτι και τα περιχύνω με ένα ποτήρι λάδι.
-Τέλος, τα σκεπάζω με ένα μεγάλο λαχανόφυλλο και καλύπτω τα γεμίσματα με νερό.
-Βράζω για 45 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...