English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη καρυδόπιτα

Υλικά
1 φλιτζ. σπορέλαιο 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες & ξανθές σταφίδες
2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. κονιάκ (ή λικέρ κανέλας)
1 κουτ.γλυκού κανέλα
4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 κουτ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ (ή λικέρ), το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα προσθέτετε στο μείγμα.
3. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά και τα αδειάζετε σε λαδωμένο ταψάκι.
4. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...