English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Δεκεμβρίου 2011

Ασί παρμαντιέ (Γαλλία)

Υλικά
1 κιλό πατάτες
300γρ. κρέας για βραστό(στήθος ή ποντίκι)
1 ποτήρι ζωμό
80γρ. βούτυρο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
50γρ. τριμμένη γραβιέρα
200γρ. γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 25΄. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι με το βούτυρο. Περνάμε στο κρέας στη μηχανή του κιμά (ή το ψιλοκόβουμε) και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για ακόμη 5΄ ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε το γάλα και ετοιμάζουμε τον πουρέ. Λειώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το βραστό γάλα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγο βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, κατά προτίμηση τετράγωνο. Ρίχνουμε πρώτα την μισή ποσότητα του πουρέ, έπειτα το κρέας με τα κρεμμύδια και, τέλος, τον υπόλοιπο πουρέ. Χαράζουμε στην επιφάνεια τετράγωνα με την βοήθεια ενός πιρουνιού, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 20΄-30΄ ώσπου να ροδίσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts