English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Χιώτικοι λουκουμάδες

Υλικά
Για τη ζύμη:
-½ κιλό σκληρό αλεύρι
-½ κιλό μαλακό αλεύρι
-¼ κιλού μαγιά
-1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
-1 κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
-4 ποτήρια νερό
-1 κουτ. σούπας μέλι

Για το σιρόπι:
-4 ποτήρια χλιαρό νερό
-2 ποτήρια ζάχαρη
-χυμό μισού λεμονιού
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-Μοσχοκάρυδο
-Κανέλλα
-Καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση
-Ξεκινάω βάζοντας σε μια λεκάνη το νερό, διαλύω τη μαγιά και βάζω 2 κουταλιές μέλι.
-Προσθέτω λίγο αλατάκι, μισό κουταλάκι μαστίχα (σε σκόνη τριμμένη στο μπλέντερ) και λίγο λικέρ μαστίχας.
-Μετά ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό επιπλέον. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει 30 με 40 λεπτά το πολύ.
-Πλάθω το ζυμάρι με κοφτές κινήσεις για να πάρει αέρα και να φουσκώσει.
-Βάζω στο τηγάνι λάδι και το αφήνω να κάψει.
-Τηγανίζω τους λουκουμάδες.
-Περιχύνω τους λουκουμάδες με το σιρόπι και πασπαλίζω με αμύγδαλα και κανέλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts