English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά:
1 κιλό κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
μισό φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
πιπερόριζα σε σκόνη
1 φύλλο δάφνης
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:
Αφήνουμε το βούτυρο και το λάδι να κάψουν σε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε καλά και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σ' αυτήν τη φάση πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να ανακατεύουμε τακτικά και να περιμένουμε ώσπου τα κρεμμύδια να μαλακώσουν πρώτα, και ύστερα να πάρουν καφετί χρώμα (δεν τα καίμε βέβαια). Προσθέτουμε το ζωμό (ή νερό και 2 κύβους), την πιπερόριζα, τη δάφνη και το μαϊντανό (που έχουμε δέσει με σπάγκο, διότι θα τον αφαιρέσουμε στο τέλος) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για μισή ώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts