English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Πουγκάκια Πάτμου

Υλικά
Για τη ζύμη:
-1 κιλό αλεύρι
-100 γραμμ. σπορέλαιο
-2 κρόκους αυγών
-½ φλιτζάνι νερό

Για τη γέμιση:
-¼ κιλό αμυγδαλόψιχα
-¼ κιλό καρυδόψιχα
-120 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
-½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:
-1 κιλό ζάχαρη
-1 κιλό νερό
-¼ κιλό μέλι

Εκτέλεση
-Στην αρχή για τη ζύμη, ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το σπορέλαιο και μετά τους κρόκους δυο αυγών.
-Ρίχνω και το νερό και ζυμώνω καλά, μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά σφιχτή για να ανοίγει εύκολα το φύλλο.
-Στη συνέχεια για τη γέμιση, ανακατεύω το καρύδι, το αμύγδαλο, τη φρυγανιά και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
-Για το σιρόπι, βράζω τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά και ρίχνω το μέλι, που το αφήνω να πάρει μια δράση και το κατεβάζω από τη φωτιά.
-Κόβω το φύλλο με ένα στρογγυλό πιάτο, βάζω ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνω βάζοντας στις άκρες λίγο νεράκι για να κολλήσει.
-Τα τρυπάω με οδοντογλυφίδα για να φεύγει ο αέρας.
-Βάζω σε μία κατσαρόλα σπορέλαιο και περιμένω μέχρι να κάψει όπου και τηγανίζω τα πουγκιά.
-Όταν κρυώσουν τα βουτάω μέσα σε ζεστό σιρόπι και τα τοποθετώ σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...