English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Ψαρονέφρι με πράσα και σταφίδες

Υλικά{για 4 άτομα}
1½ κιλό ψαρονέφρι
6 πράσα (κομμένα ροδέλες)
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά κορν φλάουερ
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
100 γρ. βούτυρο
Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε χωριστά το ψαρονέφρι στο μισό βούτυρο και τα πράσα στο άλλο μισό. Aφήνουμε τα πράσα σε ένα πιάτο. Σβήνουμε το ψαρονέφρι με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Tο αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας, εάν χρειαστεί, λίγο κρασί ακόμη. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουερ και τη δοκιμάζουμε στο αλάτι.
(Tις σταφίδες μπορούμε να τις μουλιάσουμε λίγο στο κρασί.
Tο ίδιο και το ψαρονέφρι. Aν το αφήσουμε για λίγες ώρες στο κρασί, γίνεται πιο μαλακό και κερδίζει σε γεύση.
Όσο πιο πολύ κρασί βάλουμε, τόσο πιο πολύ ζωμό θα έχουμε για τη σάλτσα. Tο κορν φλάουερ το ανακατεύουμε προσεκτικά, αρχικά σε κρύο ζωμό ή σε λίγο νερό και μετά σε χαμηλή φωτιά, για να πήξει η σάλτσα χωρίς να κάνει σβολάκια)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...