English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Μαμαλίγκα

Υλικά
-4 αυγά
-1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι (250 γρμ)
-500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-500 γραμμ γίδινο τυρί ραψάνης σκληρό ή φέτα σκληρή
-Λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι
-1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
-Σπάω τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάω λίγο μαζί με το γιαούρτι και αναμιγνύω καλά.
-Προσθέτω λίγο αλάτι-πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και ανακατεύω.
-Μετά ρίχνω το αλέυρι και το μπέικιν παόυντερ και συνεχίζω ανακατεύω καλά για να ενωθούν τα υλικά.
-Μόλις γίνει ένας χυλός ρίχνω το τυρί σε τρίμματα.
-Βουτυρώνω το ταψί και στρώνω ομοιόμορφα το χυλό.
-Ψήνω στο φούρνο που έχουμε ήδη προθερμάνει για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω, στους 250 βαθμούς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts