English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Ρεβύθια Συφνέϊκα

Υλικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό για μία ώρα με αλάτι
- Χύνετε το νερό και ρίχνετε τα ρεβύθια σε πήλινο γαστράκι ή κατσαρόλα
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι την δάφνη και το λάδι,
- Σκεπάζετε όλα τα υλικά με νερό γύρω στα δύο δάχτυλα πιο πάνω
- Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ και νερό
- Σκεπάζετε με το καπάκι του το γαστράκι ή το κατσαρολάκι και το σφραγίζετε με το χυλό
- Σκεπάζετε το καπάκι με το χυλό και αλουμινόχαρτο
- Ψήνετε για 4 ώρες στους 200 C
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts