English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα με χυμό μανταρίνι

Υλικά
100γρ. φυτική Μαργαρίνη
2 κούπες Ζάχαρη
6 Αυγά
1 Βανίλια
3 Μανταρίνια
Ξύσμα φλούδας από 2 Πορτοκάλια
1 φλιτζ. του καφέ Κονιάκ
500γρ. Φαρίνα
1 φλιτζ. σπασμένα Καρύδια & Σταφίδες

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με την φυτική μαργαρίνη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ασπρίσει.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδι.
Κρατάμε σε ξεχωριστό μπολ το ασπράδι και ρίχνουμε στο μίξερ τους κρόκους. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε διαδοχικά τον χυμό των 3 μανταρινιών, τη βανίλια, το ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια* και το κονιάκ. Τελευταία ρίχνουμε τη φαρίνα. Χτυπάμε καλά άλλη μια φορά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνουμε στην άκρη και πιάνουμε τα ασπράδια των αυγών. Τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
Την ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθεί με το πηχτό μίγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες αλευρωμένα και ανακατεύουμε. (Τα αλευρώνουμε ελαφρώς ώστε να ‘στέκονται’ στην ζύμη και να μην πέσουν στον πάτο όσο ψήνεται η βασιλόπιτα).
Ρίχνουμε το τελικό μίγμα σε στρογγυλό -κατά παράδοση- ταψί και ψήνουμε για 65 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
*Είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιούμε φλούδα φρούτων να τα έχουμε πλύνει πολύ καλά ή στην καλύτερη περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Στην φλούδα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι “κάθονται” όλα τα χημικά φάρμακα των καλλιεργειών.
Μόλις βγάλετε την βασιλόπιτα από τον φούρνο μπορείτε να σχηματίσετε τον αριθμό του έτους με φέτες από μανταρίνι, καρύδια, ή σταφίδες.
Με ένα πινέλο απλώστε μαρμελάδα βερύκοκο ή πορτοκάλι πάνω στον αριθμό ώστε να του δώσετε μια γυαλάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...