English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Μαρωνίτικος χαλβάς

Υλικά
-3 φλιτζάνι νισεστέ
-Σησαμέλαιο
-1 φλιτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα

Για το σιρόπι:
-3 ποτήρι ζάχαρη
-6 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα βάζω έξι φλιτζάνια νερό και τρία ποτήρια ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να βράσει το σιρόπι.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνω 3 φλιτζάνια νισεστέ και το βρέχω με σησαμέλαιο μέχρι να μην ‘φαίνεται’ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να βράσει το νισεστέ, αλλά προσέχω να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά ώστε να μην αρπάξει και σκουρύνει. Προσοχή, η ιδιαιτερότητα του μαρωνίτικου χαλβά είναι ότι είναι άσπρος κι όχι καφετής.
-Προσθέτω τα αμύγδαλα ολόκληρα και τα ανακατεύω με το μίγμα. Όταν τα αμύγδαλα αρχίσουν να ροδίζουν τότε είναι έτοιμος ο χαλβάς για να σιροπιαστεί.
-Το σιρόπι που έχει βράσει καλά και είναι κάπως πηκτό, το βάζω σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με τον νισεστέ και ανακατεύω συνεχώς για ένα λεπτό όπου βλέπω το χαλβά να πήζει σιγά σιγά.
-Τον κατεβάζω από την φωτιά και τον αφήνω για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
-Στη συνέχει τον αδειάζω σε ένα ταψί ή σε μια μεγάλη πιατέλα και με ένα κουτάλι το στρώνω από πάνω.
-Ιδανικά, τρώγεται κρύος. Δεν χρειάζεται ψυγείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...