English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
2 τριμμένες ντομάτες ή ανάλογο πελτέ
1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
10 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
πιπέρι
τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Παίρνουμε μία μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι με το πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα ή τον πελτέ. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τα υλικά. Μόλις ο κιμάς έχει καβουρδιστεί προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε όλο το υλικό να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε.
Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 8 ποτήρια νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας μέσα και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθεί το νερό. Ενδιάμεσα τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Σε 30 λεπτά περίπου το φαγητό θα είναι έτοιμο. Μόλις δούμε ότι έχει σωθεί το πολύ "ζουμί" από το φαγητό, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά από μόνο του, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια σερβίρουμε τη μερίδα με τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts