English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Δεκεμβρίου 2011

Μεθυσμένο λουκανικόρυζο by Act

Η 9η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Μεθυσμένο λουκανικόρυζο". Το πιάτο αυτό το εμπνεύστηκα απο κάποια παρόμοια που φτιάχνω σε Εορταστικά τραπέζια, και είναι μεν απλό, όμως απογειωτικό για τον ουρανίσκο μας!
Υλικά
Μιάμιση κούπα ρύζι
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κούπα σαγκριά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
5 κούπες νερό
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 πρέζα ζάχαρης

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να "κάψει" κι εν τω μεταξύ πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τώρα ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι να τσιγαριστεί κι αυτό για ακόμα 2 λεπτά (έτσι θα διατηρήσει την σκληρότητα του και δεν θα γίνει λαπάς, όποιο είδος ρυζιού κι αν χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας).
Σβήνουμε με την σαγκριά και αφήνουμε να βράσει 4 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα της.
Τώρα προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, πρέζα ζάχαρης, κύβο ζωμού κρέατος, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά κι έτοιμο το "Μεθυσμένο λουκανικόρυζο"!
(Ανά διαστήματα αναδεύουμε λίγο το φαγητό για να μην "πιάσει" στον πάτο το ρύζι. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα ρίχνουμε απο πάνω λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...