English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Δεκεμβρίου 2011

Λαχανόπιτες Kαρπάθου

Υλικά για την ζύμη
1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
3 κ.σ. μαγιά
1/2 νεροπότηρο γάλα συμπυκνωμένο
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
Νερό
Αυγό για την επάλειψη

Για την γέμιση
1 κιλό διάφορα χόρτα (Σπανάκι, μάραθα, άγρια χόρτα, σέσκουλα) 1 μεγάλο κρεμμύδι 200 γραμμ, μυζήθρα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεπλένετε τα διάφορα χόρτα και τα βάζετε σ ένα μεγάλο μπόλ. Βάζετε αλάτι και αρχίζετε να μαλάσετε τα χόρτα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μυζήθρα.
Σ'ένα μπόλ βάζετε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αυγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.Aν χρειαστεί κατά το ζύμωμα προσθέτετε νερό.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνετε κομματάκι ,κομματάκι ,το κάνετε μπαλάκι και το ανοίγετε με τον πλάστη ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζετε στη άκρη του δίσκου,1 κουταλιά γέμισης λαχανικών και διπλώνετε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζετε με το δάκτυλο.
Κόβετε τριγύρω με μια ρόδα. Τοποθετείτε τη πίτα στο ταψί και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάτε τον κρόκο ενός αυγού και αλείφετε τις πίτες με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροσήσαμο .Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου για μισή ώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts