English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Ιανουαρίου 2012

Επιδόρπιο των 5 λεπτών by Act

Η 11η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι "Το επιδόρπιο των 5 λεπτών". Το ονόμασα έτσι διότι μου πήρε περίπου 5 λεπτά για να το ετοιμάσω. Το δημιούργησα απο διάφορα περισσευούμενα υλικά που είχα:
Υλικά
1 βάση παντεσπάνι
1 φακελάκι κρέμα στιγμής (ότι γεύση θέλετε)
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας σκόνη καπουτσίνο
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι (απο κάποιο γλυκό του κουταλιού που ξέμεινε στο ντουλάπι σας)  + 1 κουταλιά σούπας με κομματάκια απο το ίδιο γλύκο.
Λίγες νιφάδες κορν φλέικς + σταφίδες + αποξηραμένα κομματάκια φρούτων.

Εκτέλεση
Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι του γλυκού και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Το αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι κι εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη απο το φακελάκι κρέμας στιγμής, την άχνη ζάχαρης, την σκόνη καπουτσίνου, τα 2 φλιτζάνια γάλα και την κουταλιά με κομματάκια απο το γλυκό.
Τα χτυπάμε με το μίξερ για 4 λεπτά να "δέσει" το μείγμα/κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Απο πάνω διακοσμούμε με τις νιφάδες κορν φλέικς, σταφίδες και αποξηραμένα κομματάκια φρούτων.
Έτοιμο το "Επιδόρπιο των 5 λεπτών"!!
(Να το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε, ωστε να είναι δροσερό και να σφίξει για να σερβιριστεί σωστά. Για γλυκό του κουταλιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε. Εγώ χρησιμοποίησα κρέμα σοκολάτας και σιρόπι/κομματάκια απο γλυκό αχλαδιού)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts