English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιανουαρίου 2012

ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ (Τουρκία)

Υλικά:
1 κιλό μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι τριμμένο
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης σε σκόνη
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μικρά κρεμμύδια
6 μικρές ντομάτες
8 μανιτάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την προετοιμασία του κρέατος: αφαιρούμε το λίπος και την πέτσα και το κόβουμε σε κύβους. Έπειτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το τριμμένο κρεμμύδι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνουμε για κάμποσες ώρες να πάρει όλες τις γεύσεις και τις μυρωδιές, ανακατεύοντάς το πότε-πότε.
Προετοιμάζουμε και τα λαχανικά μας: τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκιάς μας (αρκεί να είναι αρκετά μεγάλα για να τα σουβλίσουμε). Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος και των λαχανικών στα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές. Σερβίρονται με ρύζι και σαλάτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts