English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιανουαρίου 2012

Γαλατόπιτα

Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι
1 κιλό γάλα
12 αβγά
2 φλιτζ. μέλι
κανέλα για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και 1 και 1/2 φλιτζ. μέλι, (κρατάμε το άλλο μισό φλιτζάνι για το τέλος) έως ότου διαλυθεί το μέλι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά έως ότου δέσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μείγμα, έως ότου γίνει ομοιογενές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν. Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.
Μόλις η πίτα είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντάς την με το υπόλοιπο μέλι και με λίγη κανέλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts