English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα λεμονιού

Υλικά:
Για την βάση
300 γραμμ. αλεύρι φαρίνα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμμ. βούτυρο
1 βανίλια
λίγο αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκος αυγού

Για την κρέμα
5 αυγά
5 κρόκοι αυγού
400 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. αμύγδαλο σε σκόνη
χυμός από 5 λεμόνια και ξύσμα από
100 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη βάση. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Με τα δάχτυλά μας τρίβουμε το μίγμα μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί και να σχηματιστούν θρύψαλα. Δεν κάνει να το πασπατεύουμε πολλή ώρα, αλλιώς χαλάει, οπότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες και μετρημένες.
Στη συνέχεις προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το αυγό και ομογενοποιούμε. Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Όταν έρθει η ώρα της την απλώνουμε με τον πλάστη και την τοποθετούμε σε μια φόρμα για τάρτες καλύπτοντας με αυτήν όλη την επιφάνεια του σκεύους (δηλαδή και τα τοιχώματα). Εάν η ζύμη σχιστεί μην ανησυχείτε καθόλου, πιέστε τις άκρες ώσπου να ενωθούν τα κομμάτια και μετά το ψήσιμο δεν θα φαίνεται τίποτα.
Από πάνω τοποθετούμε μια μεμβράνη και ρίχνουμε μπόλικο ρύζι για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε τη βάση μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30’.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε και την κρέμα η οποία είναι πανεύκολη. Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα αυγά, τους κρόκους αυγών, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν αφρώδη. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.
Βγάζουμε την βάση από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Την γεμίζουμε με την κρέμα και την βάζουμε ξανά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Σερβίρουμε την τάρτα μας αφότου έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα. Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα, φέτες λεμονιού ή ότι άλλο μας αρέσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...