English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Παπουτσάκια

Υλικά:
1 κιλό μέτριες μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
αλάτι και πιπέρι
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες κάθετα σε δύο κομμάτια
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
Αλατοπιπερώνετε
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε τον μαϊντανό
Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
Αφαιρείτε την κανέλλα
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες
Τις στρώνετε σε ένα ταψί
Από πάνω τις γεμίζετε με τον κιμά
Λιώνετε το βούτυρο
Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
Πασπαλίζετε με τυρί
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts