English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Μπακλαβάς με αμυγδαλόψιχα

Υλικά
- 500 γρμ. φύλλα κρούστας
- 800 γρμ χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
- Χυμός λεμονιού
- 2 Βανίλιες

Εκτέλεση
- Ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Πασπαλίζετε με λίγη γέμιση και στρώνετε άλλα 2 φύλλα και συνεχίζετε μέχρι να μείνουν μόνο 4 φύλλα για την τελευταία στρώση.
- Κόβετε τον μπακλαβά σε ρόμβους μέχρι κάτω. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε το γλυκό σε μέτριο φούρνο(170 βαθμούς) για 40-45 λεπτά.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό, τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5-6 λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στον χλιαρό μπακλαβά. Σερβίρεται κρύος.
(Για παραλλαγή μπορείτε βάλετε 400 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα και 400 γραμμάρια καρυδόψιχα)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts