English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Μπακλαβάς με αμυγδαλόψιχα

Υλικά
- 500 γρμ. φύλλα κρούστας
- 800 γρμ χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
- Χυμός λεμονιού
- 2 Βανίλιες

Εκτέλεση
- Ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε 4 φύλλα βουτυρωμένα. Πασπαλίζετε με λίγη γέμιση και στρώνετε άλλα 2 φύλλα και συνεχίζετε μέχρι να μείνουν μόνο 4 φύλλα για την τελευταία στρώση.
- Κόβετε τον μπακλαβά σε ρόμβους μέχρι κάτω. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε το γλυκό σε μέτριο φούρνο(170 βαθμούς) για 40-45 λεπτά.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό, τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5-6 λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στον χλιαρό μπακλαβά. Σερβίρεται κρύος.
(Για παραλλαγή μπορείτε βάλετε 400 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα και 400 γραμμάρια καρυδόψιχα)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...