English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιανουαρίου 2012

Χταπόδι με τραχανά

Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1½ κιλό)
4-5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια)
2 φύλλα δάφνης
1/2 κιλό τραχανά
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης και λίγους κόκκους πιπέρι. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να προσθέσουμε νερό, γιατί συνήθως βγάζει αρκετό από μόνο του. Κρατάμε το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε με 1 φλιτζάνι νερό, εάν χρειάζεται. Μόλις βράσει το μείγμα, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να ψηθεί. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts