English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ιανουαρίου 2012

Μαρμαρίτες Σκύρου

Υλικά
½ μέτρια κολοκύθα 1 κιλό περίπου
1 κρεμμύδι τριμμένο
100 γραμμ κεφαλογραβιέρα
Κανέλλα
Μπαχάρι τριμμένο
1 κ. γλυκού τριμμένο ξηρό δυόσμο
Αλάτι ,πιπέρι
1 φλιτζ. καφέ λάδι
½ κιλό ζύμη για φύλλο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και τρίβετε στο τρίφτη το κρεμμύδι.
Τρίβετε το τυρί, ξεφλουδίζετε τη κολοκύθα, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ίνες, τη κόβετε κομμάτια, τη βράζετε να μαλακώσει και στη συνέχεια την αλέθετε σε μύλο να γίνει πουρές.
Αδειάζετε σε ένα μπολ το πουρέ της βρασμένης κολοκύθας, προσθέτετε αλάτι, λίγη κανέλα, τριμμένο μπαχάρι, τριμμένο ξερό δυόσμο, πιπέρι, λίγο τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Προσθέτετε το τυρί ανακατεύετε καλά και το κρατάτε για λίγο στην άκρη.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια, κόβετε λίγη από τη ζύμη για φύλλο και με πλάστη ετοιμάζετε μικρές πιτούλες.
Βάζετε στη κάθε πίτα μια κουταλιά από τη γέμιση, την απλώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που περίσσεψε, κλείνετε τη πίτα, και τη σφραγίζετε. Επαναλαμβάνετε με όση από τη ζύμη θέλετε.
Τις ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...