English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Σκορδαλιά

Υλικά:
1 ολόκληρο κεφάλι (μικρό) Κρεμμύδι(α)
1 (περασμένο από γουδί ή ψιλή ξύστρα) Σκόρδο
1 φραντζολάκι (καθαρισμένο από τις πέτσες) Ψωμί ή 5 Πατάτα(ες)
1 φλιτζάνι Λάδι
λίγο Ξύδι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σκόρδα, τα βάζετε σε ένα γουδί, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν μια αλοιφή. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν. Αφού βράσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ή από τη μηχανή του κιμά. Εάν είναι ψωμί, το μουσκεύουμε και το στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια σ' ένα ταψί βάζετε τις πατάτες ή ψωμί. προσθέτετε το σκόρδο και ρίχνετε σιγά-σιγά το λάδι δουλεύοντας συγχρόνως με το σύρμα. προσθέτετε λίγο ξύδι, λίγο αλάτι και αφού γίνει σαν αλοιφή, είναι έτοιμη.
(Το ψωμί το βρέχουμε και το στύβουμε μέσα σε μια πετσέτα για να λειώσει. Προσθέτουμε τα Υλικά στο γουδί με την εξής σειρά: σκόρδο, λάδι, ψωμί, ξύδι. Ταράζομε και χτυπάμε)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...