English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα μήλο

Υλικά:
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. τυρί κρέμα
220 ml. ημίγλυκο λευκό κρασί
2 αυγά
2-3 μεγάλα μήλα κομμένα σε μπαλίτσες
30 γρ. σκούρα ζάχαρη
κανέλα
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη ζύμη και στρώστε τη στη φόρμα.
Για την κρέμα: Διαλύστε το τυρί κρέμα μ' ένα πιρούνι. Χτυπήστε 100 γρ. ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας προσθέστε το τυρί κρέμα.
Για την τάρτα: Ρίξτε την κρέμα στην τάρτα, ψήστε τη για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αφήστε τη να κρυώσει.
Για τα μήλα: Ρίξτε το κρασί σ' ένα μπολ, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, ρίξτε τις μπαλίτσες μήλου στο κρασί και αφήστε τες στην άκρη για 30 λεπτά. Έπειτα ρίξτε τις μπαλίτσες σ' ένα τηγάνι και αφήστε τες σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να κρυώσουν. βάλτε τα μήλα πάνω στην τάρτα πασπαλίζοντας με την ακατέργαστη ζάχαρη και βάλτε την τάρτα για 2-3 λεπτά στο γκριλ του φούρνου. Σερβίρετε με κανέλα και ξύσμα λεμονιού.
(Για να έχουν το ίδιο μέγεθος οι μπαλίτσες του μήλου, κόψτε τες με το ειδικό εργαλείο και, για να μη μαυρίσουν, αλείψτε τες αμέσως με χυμό λεμονιού)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts