Υλικά
- Μύδια- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ρύζι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε τρία μύδια)
- Κουκουνάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε 2-3 φορές.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν.
- Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν κρυώσει η γέμισή μας γεμίζουμε τα μύδια, κλείνουμε τα όστρακα, τα βάζουμε προσεκτικά σε μία κατσαρόλα με νερό και λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.