English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιανουαρίου 2012

Πολίτικα μύδια γεμιστά

Υλικά
- Μύδια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ρύζι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε τρία μύδια)
- Κουκουνάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι

Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε 2-3 φορές.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν.
- Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν κρυώσει η γέμισή μας γεμίζουμε τα μύδια, κλείνουμε τα όστρακα, τα βάζουμε προσεκτικά σε μία κατσαρόλα με νερό και λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts