English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Ιανουαρίου 2012

Καλαμποκόρυζο by Act

Η 12η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι το "Καλαμποκόρυζο". Χειμωνιάτικο πιάτο, απλό, εύγευστο και σύντομο! Το εμπνεύστηκα για τις μέρες που κάνει ψοφόκρυο σαν σήμερα, αλλά και για τις μέρες ανάρρωσης απο τυχόν κρύωμα που αρπάξαμε.
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι ρύζι μπονέτ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)
3 λίτρα νερό (και συμπληρώνουμε αργότερα αν χρειαστεί κι άλλο)
3 κύβους κοτοζωμό
Ζουμί απο 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, (ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο) κι έτοιμο το "Καλαμποκόρυζο"!
Τι σερβίρουμε ζεστό!
(Για ρύζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος, και μάλιστα οποιοδήποτε είδος. Εγώ έτυχε να έχω στο ντουλάπι μου αυτά που σας έγραψα στα υλικά. Για τους "καλοφαγάδες" μπορείτε στο σερβίρισμα του πιάτου να τρίψετε απο πάνω λίγο τυρί και να ρίξετε 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...