Υλικά
για τις κρέπες
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. γάλα
¼ φλ. σόδα
2 αυγά
½ κουτάλι της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
για τις Crêpe Susette
½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. χυμό λεμόνι
λίγο βούτυρο
μία μεζούρα Grand-Marnier
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Όταν το βγάζουμε, το ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τη σόδα. Ύστερα ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού μερικές κουταλιές από το μίγμα, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και ψήνουμε την κρέπα για 2 λεπτά, ύστερα τη γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για τις Crêpe Susette βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το Grand-Marnier. Σ’ αυτό το γευστικό σιρόπι τοποθετούμε μία-μία τις κρέπες μας και τις διπλώνουμε στα τέσσερα, έτσι ώστε να γίνουν τριγωνάκια. Τις σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
για τις κρέπες
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. γάλα
¼ φλ. σόδα
2 αυγά
½ κουτάλι της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
για τις Crêpe Susette
½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. χυμό λεμόνι
λίγο βούτυρο
μία μεζούρα Grand-Marnier
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Όταν το βγάζουμε, το ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τη σόδα. Ύστερα ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού μερικές κουταλιές από το μίγμα, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και ψήνουμε την κρέπα για 2 λεπτά, ύστερα τη γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για τις Crêpe Susette βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το Grand-Marnier. Σ’ αυτό το γευστικό σιρόπι τοποθετούμε μία-μία τις κρέπες μας και τις διπλώνουμε στα τέσσερα, έτσι ώστε να γίνουν τριγωνάκια. Τις σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα.