English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιανουαρίου 2012

Tex-Mex με κόκκινα φασόλια (Μεξικό)

Υλικά
- 1 ρύζι
- λίγο κρόκο κοζάνης
- 5-6 πράσινες πιπεριές γλυκές
- 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτί κόκκινα φασόλια
- 1 κουτί καλαμποκι
- 1/4 κούπας sour cream
- 1/2 κούπας τυρί σένταρ τριμμένο
- 2 κ.σ. Κόλιαντρο σε σκόνη
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κύβο κοτόπουλο ή χορταρικών, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- αλάτι

Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμαι το κρεμμύδι και το ρύζι μέχρι να να ασπρίσει το ρύζι και να τσιγαριστεί το κρεμμύδι,. Λίγο πρίν είναι έτοιμα προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. Προσθέτουμε 2,1/2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να ετοιμαστεί.
- Ταυτόχρονα,ξεπλύνετε και στραγγίξτε καλά τα φασόλια και ρίξτε τα σε μία κατσαρόλα.
Ανακατέψτε καλά τα υπόλοιπα υλικά, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, το κόλιαντρο, το κάρρυ, το πιπέρι, το αλάτι το λάδι και τον ζωμό και ρίξτε μέσα μαζί με τα φασόλια.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφού πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας.
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι βάλτε το σε μια πιατέλα και ρίχτε απο πάνω το με το μισό τυρί.
- Το μείγμα με τα φασόλια βάλτε το στη μέση και απο πάνω από όλο το πιάτο ρίχτε το υπόλοιπο τυρί.Βάλτε την sour cream στο κέντρο των φασολιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...