English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Φεβρουαρίου 2012

Πέρκα φιλέτο με πατάτες στο φούρνο

Υλικά:
1 κιλό φιλέτο πέρκας
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
χυμός ενός λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 ποτήρι του νερού ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 2-3 κλαδάκια φρέσκο (ψιλοκομμένο)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τα φιλέτα της πέρκας, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Περιχύνουμε τα φιλέτα της πέρκας και τις πατάτες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.
Εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts