English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Φεβρουαρίου 2012

Νιόκι με λιωμένο τυρί

Υλικά:
325 γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
1 κούπα αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κίτρινο τυρί
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά (νιόκι):
Σε ένα μεγάλο ξύλο σχηματίζουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι με μία λακκούβα στη μέση. Περνάμε τις βρασμένες πατάτες από τον τρίφτη για να τις λιώσουμε και τις ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε και το αυγό και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Πλάθουμε από τη ζύμη μακρόστενες λωρίδες και τις κόβουμε με μικρά κομματάκια 2 εκατοστών περίπου. Πατάμε με ένα πιρούνι ένα ένα τα κομματάκια έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρές χαραμάδες στα νιόκι μας.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και μετά από λίγα λεπτά, μόλις βγουν στην επιφάνεια το νερού τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Εν τω μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα βρασμένα νιόκι και ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί. Αν θέλουμε μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts