English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με μανιτάρια και σπαράγγια

Υλικά
- 4-5 μεγαλούτσικα μανιτάρια πλευρώτους
- 10-15 σπαράγγια φρέσκα
- 5-6 ελιές χονδροκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξύδι ή βαλσάμικο
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. μέλι
- λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
- 1 πρέζα γλυκάνισο
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα
με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα σπαράγγια,
τις ελιές και το κρεμμύδι.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με το βασιλικό.
Για dressing:
- Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, το κόλιανδρο, το γλυκάνισο,
αλάτι και πιπέρι και πρίν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...