English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με μανιτάρια και σπαράγγια

Υλικά
- 4-5 μεγαλούτσικα μανιτάρια πλευρώτους
- 10-15 σπαράγγια φρέσκα
- 5-6 ελιές χονδροκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξύδι ή βαλσάμικο
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. μέλι
- λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
- 1 πρέζα γλυκάνισο
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα
με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα σπαράγγια,
τις ελιές και το κρεμμύδι.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με το βασιλικό.
Για dressing:
- Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, το κόλιανδρο, το γλυκάνισο,
αλάτι και πιπέρι και πρίν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts