Υλικά
100 γρ. ταραµά300 γρ. πατάτες βρασµένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 µικρό κρεµµύδι τριµµένο
χυµός από 1½ λεµόνι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούµε τον ταραµά, τις πατάτες και το κρεµµύδι. Δουλεύουµε το µείγµα µέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουµε εναλλάξ λίγο λίγο λάδι και λεµόνι. Γαρνίρουµε µε ελιές και µε καρδιά µαρουλιού ή µε µαϊντανό ψιλοκοµµένο.
Αν θέλουµε µπορούµε αντί πατάτες να χρησιµοποιήσουµε µουσκεµένη ψίχα ψωµιού.