English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Μαρτίου 2012

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια.

Υλικά:
12 σκελίδες σκόρδο
2 φραντζόλες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα - χωρίς μούχλα)
αλάτι
2 κούπες ελαιόλαδο
ξύδι
1 κούπα καρύδια ελαφρά τριμμένα στο multi

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψωμί με αρκετό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά.
Το στίβουμε με τις παλάμες μας πολύ καλά να φύγει το περίσσιο νερό και το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μπολ του πολυμίξερ.
Προσθέτουμε τις 6 σκελίδες σκόρδου (τις άλλες 6 τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και τις ρίχνουμε στο τέλος με τα καρύδια), λίγο αλάτι και λίγο απο τα υγρά, δηλ. ελαιόλαδο και ξύδι.
Χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατά διαστήματα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάτι απο τα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη όταν αποκτήσει λεία και σχετικά πηχτή υφή.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη σκορδαλιά σε κλειστό τάπερ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...