English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Μαρτίου 2012

Ριζότο με μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα:
25 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
1 μέτρια ντομάτα
5-6 μελιτζάνες
3 μέτρια κρεμμύδια
αλεύρι
1 φ.τ. λάδι(και λάδι για τηγάνισμα)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβετε διαγώνια τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, χωρίς να καθαρίσετε τη φλούδα. Βουτάτε σε αλατόνερο, μετά σε αλεύρι όπου έχετε προσθέσει αλάτι, τινάζετε, πάλι σε νερό και στο τηγάνι με λάδι(έτσι οι μελιτζάνες γίνονται τραγανές χωρίς να ρουφούν πολύ λάδι). Τρίβετε τα κρεμμύδια και την ντομάτα και βράζετε μαζί με το λάδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε 6,5 φ.τ. νερό, αλάτι, πιπέρι και μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σερβίρετε το ρύζι σε φόρμα, αφήνετε να κρυώσει και ακουμπάτε κάθετα της τηγανισμένες φέτες μελιτζάνας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts