English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Φτωχογιάννης με κολοκύθια (Μπακαλιάρος με κολοκύθια)

Υλικά
Παστός μπακαλιάρος: 750 γρ.
Λεμόνι: 1

για το κουρκούτι
Αλεύρι : 250 γρ. (1 ⅓ φλιτζανιού)
Κολοκύθια: 2 μεσαία
Μπύρα: ¾ ποτηριού
Χυμός πορτοκαλιού: ¾ ποτηριού
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ξύνουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό (σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε νερό). Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για να να γίνουν τραγανιστά μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με σκορδαλιά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...