English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Μαρτίου 2012

Μυδοπίλαφο με σάλτσα κρασιού

Υλικά για 4 άτομα:
2,5 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
250γρ. καθαρισμένα μύδια
2 κ.σ. αρακάς
2 κ.σ. καλαμπόκι
2 κ.σ. καρότο σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
3/4 φ.τ. λάδι
Για τη σάλτσα:
6 γ.κ.σ. μαγιονέζα
1 φ.κ. άσπρο κρασί
6 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. καφτερή μουστάρδα
½ σκελίδα κοπανισμένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα μύδια σε ελάχιστο νερό. Στραγγίζετε, χωρίς να πετάξετε το ζωμό τους. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον αρακά, το καρότο, το καλαμπόκι και τα μύδια στο λάδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το ζωμό και τόσο νερό ώστε το σύνολο (ζωμός+νερό) να είναι 6,5 φ.τ. 'Οταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το κρασί, το οποίο ρίχνετε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα. Απλώνετε σε πιατέλα μαρουλόφυλλα και αδειάστε το ρύζι (αφού κρυώσει) από φόρμα του κέικ. Περιχύνετε τη σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...