English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Μαρτίου 2012

Χταπόδι βραστό ξιδάτο

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι ξίδι
πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουµε το χταπόδι καλά και το καθαρίζουµε. Το βάζουµε στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το δικό του νερό. Αν αφού πιει το νερό του δεν έχει ψηθεί τελείως, ρίχνουµε λίγο νερό ακόµα. Όταν ψηθεί (µετά από µία ώρα περίπου) το βγάζουµε από την κατσαρόλα και το κόβουµε µικρά κοµµατάκια. Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το πιπέρι και τη ρίγανη και περιχύνουµε το χταπόδι. Το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts