Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (100 ml)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χταπόδι σε όχι πολύ μικρά κομμάτια και το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Το αφήνουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά να βγάλει τα
υγρά του και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και το αφήνουμε
να σιγοβράσει.
- Μετά από μία ώρα περίπου, αφού το νερό έχει χρωματιστεί
κόκκινο, το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το κρασί
και τα μπαχαρικά μας.
- Το αφήνουμε να βράσει για λίγη ακόμα ώρα και σερβίρουμε,
σκέτο ή με ρύζι ή με λαχανικά.