Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντοματάκια από κονσέρβα ή
1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ρύζι
2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5’. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για 2’ ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς τα καλαμαράκια και το ρύζι να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος.
Αφήνουμε το ρύζι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά για 15’ περίπου. Ελέγχουμε την ποσότητα του νερού και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα στην πορεία.
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντοματάκια από κονσέρβα ή
1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ρύζι
2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5’. Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για 2’ ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς τα καλαμαράκια και το ρύζι να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος.
Αφήνουμε το ρύζι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά για 15’ περίπου. Ελέγχουμε την ποσότητα του νερού και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα στην πορεία.