English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Απριλίου 2012

Αρνάκι με μυρωδικά

Υλικά 
- 2 κιλά αρνί ψαχνό
- ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- αρκετό δυόσμο
- αρκετή ρίγανη
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.γ. δενδρολίβανο
- αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση 
- Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και του κάνουμε με το μαχαίρι μερικές χαρακιές. - Βάζουμε το λαδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο στο μπλεντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. - Προσθέτουμε το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. - Στο μεταξύ έχουμε ανοίξει το φούρνο στους 200 βαθμούς για να προθερμανθεί. - Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα στις χαρακιές που έχουμε κάνει. - Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. - Ψήνουμε για 2 με 3 ώρες και μόλις είναι έτοιμο το αρνάκι γαρνίρουμε με τα κλωναράκια δενδρολίβανο και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts