English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Απριλίου 2012

Πατατοσαλάτα Φλωρεντίας

Υλικά: 
1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
5 μικρές, χοντρές φέτες παριζάκι
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
λίγο ξύδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με το φλοιό τους. Όταν ψηθούν και κρυώσουν εντελώς, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το παριζάκι κομμένο σε κύβους, τα αγγουράκια, το ξύδι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και προσφέρουμε τη σαλάτα κρύα. Αν θέλουμε κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και τη στρώνουμε πάνω από τη σαλάτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts