English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Απριλίου 2012

Γεμιστές πατάτες

Υλικά 
6 μεγάλες πατάτες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα 
2 φλιτζάνια τσαγιού μαλακό τυρί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα 
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα φλούδας ενός λεμονιού
πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τες ολόκληρες σε μπόλικο σκέτο νερό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίξτε τες, αφήστε να κρυώσουν λίγο και ξεκινήστε να τις "σκάβετε" με κουταλάκι στο κέντρο αφαιρώντας την ψίχα (προσεχτικά μην κομματιαστούν) μέχρι να πάρουν μορφή βαρκούλας.
Την ψίχα της πατάτας που αφαιρέσατε, ψιλοκόψτε την και σοτάρετε την ελαφρά με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μπέικον.
Έπειτα ανακατέψτε τα σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα, βάλτε τες σε στρωμένο με λαδόκολα ταψί και ψήστε τες σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...