English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Απριλίου 2012

Κατσικάκι γαστράτο

Υλικά
 – 1,5-2 kgr κατσίκι σε μεγάλες μερίδες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 3-4 σκ. σκόρδο
– 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
– 1 πιπεριά πράσινη
– κεφαλοτύρι σε κομμάτια
– 1 ντομάτα σε φέτες
– αλάτι, πιπέρι (αρκετό)
– ρίγανη
– λάδι

 Εκτέλεση 
- Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε πήλινη γάστρα. - Απο πάνω ρίχνουμε ρίγανη και βάζουμε σε φέτες το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το τυρί. - Συνεχίζουμε στρώνοντας τις πατάτες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε και αυτές. - Σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας (αλατίζουμε ελαφρά). - Ρίχνουμε λάδι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 2,5 ώρες περίπου σε μέτριο φούρνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts