English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Απριλίου 2012

Κατσίκι γεμιστό

Υλικά 
- 1 κατσίκι (12-15 κιλά, με τη συκωταριά του)
- 1 κιλό σκληρό τυρί
- 250 γρ. φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο
- ένα καλό ματσάκι άνηθο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κιλό ρύζι για σούπα
- 2-3 χούφτες πλιγούρι
- 2 χούφτες σταφίδες (προαιρετικά)
- 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- λίγη κανέλλα (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κατσίκι, του κόβουμε τα πόδια και το λαιμό και αφήνουμε το κορμί του. - Σε ένα μπολ φτιάχνουμε λίγη άρμη δηλ. 5-6 κουταλιές της σούπας αλάτι με ένα λίτρο νερό. - Βουτάμε στην άρμη το δενδρολίβανο και ραντίζουμε την κοιλιά του κατσικιού, χτυπώντας το στα τοιχώματα για να αφήσει το αρωμά του. - Αφήνουμε το κρέας να ρουφήξει το αλάτι ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση. - Από τη συκωταριά διαλέγουμε μερικά κομμάτια (να είναι περίπου 750 γρ.), από τα συκωτάκια, το πλεμόνι, την καρδιά και τα νεφρά. - Κόβουμε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια και τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. - Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και το αφήνουμε να πάρει 2 με 3 βράσεις. - Αφού σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το γάλα, το ρύζι, το βούτυρο και το πλιγούρι, τα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια την κανέλλα και αρκετούτσικο πιπέρι. - Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μόνο του, για 15 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να τραβήξει τα υγρά και να γίνει σαν πιλάφι. - Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε το κατσίκι και το ράβουμε με σπάγγο ή χοντρή κλωστή. - Ραντίζουμε ξανά με το δενδρολίβανο και την άρμη το κατσίκι απ’ έξω, το βάζουμε στο ταψί και έπειτα στο φούρνο. - Σιγοψήνουμε στους 170- 180 βαθμούς, για 3 ώρες περίπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...