English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Συναγρίδα πλακί

Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες συναγρίδας
4 καρότα καθαρισμένα σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
4 ολόκληρες ντομάτες ξεφλουδισμένες
4 πατάτες σέλινο
λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
δεντρολίβανο κανέλα φύλλα δάφνης γαρύφαλλα
1 καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ,τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα . Προσθέτετε λάδι και τα σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμύδι, κόβετε σε ροδέλες τα καρότα, Κόβετε σε κομμάτια τις ντομάτες ,καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε και το σκόρδο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι. Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και , τις ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με τα καρότα. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σέλινο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. .Προσθέτετε τις πατάτες, 3-4 φύλλα δάφνης, 2 ξυλαράκια κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, λίγο δεντρολίβανο και τη καυτή πιπεριά. Ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι, και σβήνετε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί . Αφού πάρει βράση ρίχνετε τη κομμένη ντομάτα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, βάζετε τη συναγρίδα σε ένα ταψί, την αλατίζετε και από τις δυο μεριές, βάζετε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρετε με χοντρές φέτες ντομάτας και φυλλαράκια μαϊντανού. Σκεπάζετε το ταψί με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...