English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Μπουγάτσα γλυκιά

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 205 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
- 4 αυγά
- 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια γάλα
- κανέλα
- 1 κουτί φύλλο
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα να βράσει και προσθέτετε το το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. - Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύετε. - Προσθέτετε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει και κατεβάζετε από τη φωτιά. - Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. - Απλώνετε τη γέμιση και στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. - Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. - Χαράζετε την πίτα στα κομμάτια που θέλετε και ραντίζετε με βούτυρο. - Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. - Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts