English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Αμυγδαλωτά Ύδρας

Υλικά
-300 γραμμ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-5 κουτάλια σούπας λεπτό σιμιγδάλι
-300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
-1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
-βούτυρο
-γαρύφαλλα

Εκτέλεση 
-Αναμειγνύω τα αμύγδαλα με 2 κουταλιές ζάχαρη και τα πολτοποιώ. -Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουτάλια σούπας ανθόνερο. -Στη συνέχεια, ανακατεύω το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σε περίπτωση που είναι πολύ σφικτή, προσθέτω ακόμα ένα ή δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο. -Παίρνω μικρά μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τα πλάθω σε μορφή μικρού αχλαδιού. - Στην κορυφή του καθ’ ενός «αχλαδιού» τοποθετώ από ένα γαρύφαλλο. -Τα τοποθετώ σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. -Όταν κρυώσουν, τα εμβαπτίζω μέσα στο ανθόνερο και τα καλύπτω με τη ζάχαρη άχνη. Περιμένω λίγα λεπτά και μετά τα καλύπτω ξανά με ζάχαρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts