English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Πασχαλινά ρολά

Υλικά
50 γρ. τριμμένο άσπρο ψωμί
3 κουταλιές ανάμεικτα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, μέντα)
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
1 Αυγό
1 (χυμός και ξύσμα) Λεμονιού
1 κιλό αρνίσια ξεκοκαλισμένα παϊδάκια.

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε τα τρίμματα του ψωμιού, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το κρέας με την πέτσα προς τα κάτω. Το τρίβετε με λίγο αλάτι. Απλώνετε επάνω τη γέμιση και την πιέζετε με πιρούνι. Διπλώνετε σε ρολό. Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες και μετά δένετε σφικτά με σπάγκο.
Αλείφετε εξωτερικά με λάδι και βάζετε σε ταψάκι. Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, να ροδίσει καλά η κρούστα. Βγάζετε και αφήνετε να "σταθεί" για 5 λεπτά. Κόβετε σε ρολά, γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts